Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måsjävlar

Gräddvita varelser
svävar över takåsen
måsjävlarna röjer runt
och bär sig illa åt
de lägger sina ägg
för mångfaldens skull
skränandet bedövar
blir ingen vacker låt

Ilskna marodörer
kretsar mot himlen
med utbredda vingar
kanske en meter
hörs när de kommer
och många är de
herr och fru mås
är vad de heter

Flaxande vingar
över stadskvarteren
och kring parkerna
och en massa skrik
hörs när de flyger
bara allmänt jobbiga
ett väsnande i massor
helt utan skön komik

Tidig är morgonen
över odlingslandskapet
bonden kör traktorn
i gryningens skrud
plöjning över åkern
maskarna de krälar
och måsjävlarna är där
det borde vara förbud

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-11 07:06



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
I alla fall platsar inte Jonathan Livingstone Seagull i en berömd novell av Richard Bach.
2021-05-11

    Elisabeth Nilsson VIP
På kornet taget om dessa marodörer!
2021-05-11

  Eva Langrath VIP
Träffande beskrivning av måsar.
2021-05-11

    Lena Staaf VIP
Väldigt träffande beskrivning av de tröttsamma måsarna!
2021-05-11

  Feliaxel VIP
Bra beskrivning om måsar
2021-05-11

  Maria Sundelin VIP
Ja måsar framförallt om de har ungar kan vara väldigt odrägliga
2021-05-11

  Öknens Ros VIP
Träffande om måsar som väl inte tillhör favoritfåglarna hos oss människor.
2021-05-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO