Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det är för mycket nu


Trött


Just nu är jag så trött

trött på coronadebatten
trött på gnälligt folk
trött på bilbränder
trött på skolbränder

och partiledardebatter

............................................................

Imorgon
ska jag inte sätta på vare sig tv:n
eller mobilskärmen

jag vill slippa gnat och tjat
ja även vanligt prat

gå ut i den pratlösa, tjatlösa
kravlösa naturen

och bara vara där ett tag
och hämta andan

..............................................................


Jag är så ofantligt trött på
att vara trött






Fri vers (Fri form) av stormengudrun VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-04 22:53



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Snyggt om vardagens olika sidor!
Ja, jag håller med - bortsett från att när jag trampar omkring i naturen tar jag på mig andra skor än i stan. Naturen kräver det! Men jag ser det mera som att jag respekterar naturen, tror jag.
Vi har ju så många liv som kräver det ena och de andra av oss, eller hur? Hemlivet, jobblivet, slappalivet, föräldralivet, kroglivet, osv.
Liven ställer krav - eller förtjänar respekt.
Du och jag bestämmer, och jag går inte barfota ut i naturen.

2021-05-06

  Cikoria Blå VIP
Oj, tänk det finns en till som är så trött som jag ...
2021-05-05

  soligajag_1 VIP
Vilken underbar poesi om detta "tröttsamma" , , "ler i mjugg" och njuter vidare av dina rader!!

Sparade som bokmärke.
2021-05-05
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP