Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säkerheter, hemortsrätter


Jag hör någon hosta,
sydvästvart från mig; en granne
i våningen under,
i hyreslängan,
där jag har min retreat,

I decennier har han hostat
någonstans i huset,
men inte ofta,
snarare mycket sällan,
och aldrig i serier;
varje gång endast en enstaka hostning,
som låter som den är på väg
mot en nysning, men aldrig når fram

Dessa tystlåtna hostanden
har blivit trygga bekantskaper,
anonyma försäkranden om frid och fred;
stabilitetens pålverk
i ett universum som vränger sig vildsint
som en djonk i krabb sjö;

hostningar som lantmätta säkerheter
och hemortsrätter
i måttfullhetens och sedvänjans rutnät,
långt i huskroppens obestridda geometrier;

min fysionomis vilsamheter i gles synk
med grannens utstötta luftpelare,
min lugnade kardiovask till fromma
i halvdrömmens pastorala bild av tre hästar
lugnt betande
bortåt skogskanten,
granskogens tysta flyttblock anade
inne i dunklet bortom stängslen,
min bok utvikt
över magen,
slummern besökt
av en enstaka hostning från sydväst;

en röst från ett vakttorn i drömmen:

”Klockan är si och så, och allt är lugnt”




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 124 gånger
Publicerad 2021-05-05 12:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP