Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leker titt ut

Vårsolen gäckar bakom en molntyngd himmel
Leker titt ut,
Med backen,
Solen skrattar
skickar värmande strålar
Flirtar vilt med knoppar
inhöljda blad
Men drar sig sedan raskt undan
bakom molnbanken
Nordanvinden har oss i ett fast tag,
vattensamlingar porlar
Corona biter sig envist fast i sinnelag,

Hoppet spirar ändå,
Gläntar skämtsamt på dörren
Å vi gillar väl kylan ändå,
Å önskar vintern på dörren...


Mänskligheten duckar och ler bakom uppfällda vinterkragar




Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-05 12:50



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Gillar det lekfulla och allvaret som samsas, en levande rapport från tillvaron nu.
2021-05-07
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t