Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cerberus

Ditt namn smakar bläck och frostblek bark
jag dricker det ur källan
ur viskningar ur vinden
bland isen som bryts och kantrar

blåsten är en trehövdad hund
ylandet ur skogens inre
en outplånlig sorg vaktar vid sömnens portar

inne i berget, en vertikal kammare
som i hjärtat, ådrorna
underjordiska reservoarer
som stupar ner mot




Fri vers av Grävling
Läst 224 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-05-05 19:37



Bookmark and Share


  Nanna X
tung och stark dikt
2021-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling