Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fula tricks eller bara kuliga lekar och ibland osäkert högst det är om någon verkar som 'filma' även. Kanske ingår det som en del i taktiken, att ta tillfällen i akt, blott de verkar som bli till. Du vet nog själv hur det där kan vara.


Ibland undrar Elsa över bollkoll





När det händer att Elsa spelar med i laget,
på vilken plats på plan spelar verkligen liten roll.
En sak hon har som funderat en smula över
är vad som spelar roll och om någon i laget
verkligen blir så där uppsluppen eller besviken.

Troligen som spänd och förväntansfull över försök
och möjliga resultat. Hon är gärna en som passar
till en eller annan spelare, som sedan får en
möjligt framträdande roll.

Så springer hon och ler mot en eller annan kamrat,
för även i den där staden de kallar de sina
gärna just 'kamraterna'. De är inte politiska alls
väl uttalat och bryr sig någon om den eller den bara
'där hjärtat är med'.

Någon säger sig ivra för mål och poäng men råkar
skjuta över målet ibland. En annan person är förtjust i
att skapa situationen som leder till hörna,
och försöker skapa just det gång efter annan.

Det blir straff ibland och där det finns spelare
som är ute efter just straff eller i alla fall för
någon annan glatt färgat kort. Så på det viset är det
en massa olika lekar mitt i spelet och så är spelare
så olika till humör och kan ha 'en bra dag'
eller 'en mindre bra dag'.

Psykologi verkar spela sin roll även.
Det går bland annat att lära sig av att se på filmer,
där det gärna lärs ut hur att kunna agera,
såväl mentalt, muntligt och kroppsligt.
Signalera fel och fejka litet olika 'saker och ting'.

Det går verkligen att prova ut 'vad som går',
om det alls låter sig göras, om inte just den dagen
så i vilket fall nästa gång det är spel.
Elsa provar gärna om det går att 'bjuda till ibland'
och om det kan fungera att vara litet
som av misstag och oberäknelig högst.

På bänken drömmer hon gärna om hur
'hon skulle ha gjort', om bara det varit hon själv
som varit 'där'. Medan hon iakttar själva spelet och just
kamraterna som söker göra sitt till och vara som en
eller annan kraft för sig själv och även andra.

Som om hon själv kunnat puffa eller blåsa mod i
en eller annan, hon gärna som söker 'hjälpa' annan,
trots hon förstår att det mest är att hon sig
så i spelet som engagerar och 'är med'.

Hon är även sådan i sig själv att hon är på det viset
och 'har goda dagar och sidor', även sämre sådana,
men i vilket fall gör sitt för att de som lag
skall kunna prestera, gott dra sitt lass,
när det kommer till för att kunna vara en
sådan där som kraft och paket av energi.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2021-05-05 20:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP