Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rapport från en sitt och liggplats


Jag somnade i en soffa
medan jag gav våren de
friaste av händer.

Insåg att ingenting beror
på min vakenhet.

Väderleksrapporten kan
vara sann eller falsk men
ingenstans går det att ana
hos dem som tror sig veta.

Det är kalla och balanserade
ord som beskriver helheten.
Det är välklädda röster som
bär fram sitt budskap.

Själv bär jag pyjamas och
den är mjuk och behaglig.

Den ligger fint under den
mjukaste av filtar.

Den är varken sann eller
falsk, den är av bomull.

Jag vaknar i en soffa
mitt i mellan natt och dag.
Fönstret är lätt öppet och
fågelsången hukar sig för
regnet som är för kallt.

När våren nu har fått så
fria händer så borde den
lagt ifrån sig vantarna nu. 

Det är väl ändå dags. 

Så tänker jag medan jag
möter drömmarna i en
säng som saknat mig.

Just det är väl inte helt
sant men på nåt sätt så
möter den mig, tar emot
mig som om vi hör ihop.

Det är min säng och vår.
Vår är ett fint ord.


 


 


 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-05-06 02:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jokkmokks-Jokke sjöng:
"Man får ta varje dag som den kommer. Morgondagen får vänta med sina små bestyr."
Det stämmer bra överens med Jesu uttalande: "Var dag har nog av sin egen plåga."
Att slockna på en soffa är välsignat.
Ibland avundas jag Tomas Sjödin hans kökssoffa.
Man har rätt att vara Kronblom ibland!
2021-05-10

  Gunnar Hilén VIP
varma goda iakttagelser och upplevelser i hoppets tid...och plats
2021-05-06

  SatansSon VIP
20 plusgrader på måndag i ängelsberg, elaine!
2021-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP