Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Och ett litet Ode till den stora aningslösheten)


Den sökande Slentrianen




När tomheten slog
Ut sitt vingpar

Kändes det ödsligt

Som om luften ej
längre bar

I kyrkogården gick
Ett ensamt barn om
-kring och letade efter
sina förfäders namn

Atmosfäriskt oupphängd
Och saknande det förflutna

Som kringflytna öar i oänd
-lighetens Ocean

Smälte in i De blommande
Rosa magnoliebuskarna
Och försvann. ..

Det barnet finns nu i varje
Människas hjärta

Som saknar saknaden

Det är därför människan
Försöker fylla tomheten

Med hat,kärlek, förklarings
-modeller

Och det var därför Konrad
Lorenz drog i sin ballong

Som
gässlingarna följde efter.

Se där så smart han var!

Så fick han också ett
Nobelpris för sin upptäckt

När tomheten slog till
Och det kändes som om
Luften inte längre bar

När gässlingarna som
överlevt och blivit vuxna

Flög över hans huvud
intet ont anande

Livligt uppfyllda av
Den stora aningslösheten

Av att bara finnas till
mitt i livet. ..












Fri vers av Sefarge VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-05-06 08:45



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Att ha "onödigt" bindestreck mellan ord gör att ordet förlängs. Smart!
2021-05-10

  Kungskobran VIP
Livet är som en påse, tomt och innehållslöst om man inte fyller den med något.
H. Alfredsson

Härligt beskrivande text om livets skiften
2021-05-07

    Lena Staaf VIP
Tomheten är väl sökandet efter mening? Minnen och saknad har nog sin funktion att fylla.
2021-05-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tomhet verkar ha
för stort utrymme ju
det borde krympas på
nå´t sätt nu, väl dags
att med det ta i tu och
säga att nu får du
börja att banta du!
2021-05-06

  Kajan VIP
En jättefin text om människan och saknaden.
2021-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP