Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Vår

 

Våren stod på trappan
det var en ömklig syn
hon hostade och nös
var grådaskig i hyn

var trött och frusen
i blöta, kalla kläder
trivdes inte alls
i månadens väder

berättade om hinder
svårt att ta sig fram
sänkte generat blicken
kände skuld och skam

visade henne vårtecken
som på olika ställen fanns
då fick hennes matta ögon
en klar och ljus nyans

våren stod på trappan
det var en härlig syn
hon kände sig glad igen
fick en friskare färg i hyn

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2021-05-07 09:50



Bookmark and Share


  novembersol VIP
Mycket bra skrivet, med fin rytm. Bra början och slut ihopknutet
2021-05-22

  Olof Lagerhorn VIP
Originell scen som visar oss vårens
komplexa, rika och starka personlighet.
2021-05-12

  Peter G VIP
Vilken härligt vacker vårdikt med fina rim!
2021-05-10

  Lottie Ålhed VIP
En påminnelse om våren en gråmulen dag.
2021-05-10

    C Lupa
Fantastisk vacker poesi med ”ihopknuten säck”. Bra jobbat
2021-05-09

  lila fjäderblomman VIP
Härligt vår-rim!
2021-05-08

  Kungskobran VIP
Det är våren det är våren som kommit tillbaka igen....
Fint fångar av dig
2021-05-08

  Eva Helene VIP
Så fint! Och precis som i år, gäller att ta vara på vårtecknen.
2021-05-08

  Niliboy
Alldelens underbart å vilken härlig knorr, ja det finns mycket att glädjas åt i vårens tid!
2021-05-07

  Elinor Sörensson VIP
Bra rimmat om vårens kamp
att ta sig fram och komma ur
vinterns grepp.

Texten knyts väl ihop genom första
meningen i första och sista strofen.
2021-05-07

    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastisk dikt i bra rim, om denna vår som haft det kämpigt på flera sätt. Men nu ska värmen komma!
2021-05-07

  Susen VIP
Vårens hopp väl rimmat. Bra där
2021-05-07

  Kajan VIP
En bra bild av den kämpande vårens mödosamma segertåg!
2021-05-07

  limerick
En helt suverän vårdikt!
2021-05-07

  Monica Lindgren
Helt underbar dikt och skickligt skriven. Jag tolkar den symboliskt.
2021-05-07

  Sparvögat VIP
Fantastiska ord om vårens gryende hopp...
2021-05-07

  Feliaxel VIP
Ja fröken vår har inte haft det lätt i år
Du har verkligen skildrat det ombytlig vädret på ett fint sätt
2021-05-07

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Våren personifierad i en nyckfull vacker ung dam, igår såg jag på TV mycket vackra blommande raps kedjor, är det sant. att det är från i år?
2021-05-07

  Maria Sundelin VIP
Fin skildring av vårens alla sidor
Kramar
2021-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP