Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack och lov för bokstäver


En kallsup får man sällan förberedd

 


Hon stängde av allt som var oviktigt.


Sen tog hon plats under allt det andra
som forsade likt ett vattenfall.

Viktiga ting som ord, känslor och ansvar.

Nästan alla viktiga människor har
en telefontid och hon inser plötsligt hur
oviktig hon är.

Tänk om hon skulle låta telefonen dö
och sätta sig i en bastu. Sitta där och
se viktig ut.


Kanske ta ett par simtag i underkylt vatten
och le sådär som man gör när inget är under
kontroll. Kliva upp på en brygga och möta
den vindpinade våren. Plocka en bukett med  
vitsippor och låta den bli det som är viktigast
av allt. Allt har ju sin tid. Visst? Eller hur?
Jodå...Så kan det vara. Visst? 


 


 


 


 


 


 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-05-07 11:21



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Du har verkligen ringat in det som är viktigt! Jättefint!
2021-05-11

  Larz Gustafsson VIP
Sure.
Man behöver återvända till det elementära och fundamentala.
En vitsippa är ett större mirakel än en mobiltelefon.
2021-05-10

    Lena Staaf VIP
Ja ibland behöver man ta en funderare över vad som är viktigt i livet.
2021-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP