Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text 5(8) från ”I Varberg bor en get”.


Bara bad


de sprang den smala stigen ner
för att kunna bada

tjejerna hittade naturligt sina klippor
och killarna sina

och så hoppade de utan en tråd
uti vattnet

köpa baddräkt
var både oöverstigligt och onödigt

och borta vid
Kallbadhuset var de inte väl sedda

det här var långt
innan Strandpromenaden kom 1912

Goda Hopp
Skarpe Nord
och Käringhålan
glittrar fortfarande kvar


*******


En text ur ” I Varberg bor en get” - en vandring genom Varberg i prosa och lyrik. Hela boken kan du läsa på goranspenna.blogspot.com, där klickar du på januari 2020.




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-07 13:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm