Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med Bergsborna i Machakhelaskogen.



Dom åtrådde och behövde
honom var dag på jobbet

Och helt privat på fester och
Sammankomster

Kvinnor och en del män
Fick något vått i skrevet

När han kom i deras väg.

Såg ut som en ung vinnande
levnadsglad Terence Hill

Men betedde sig ej
som
ett svin (för det .. )

Hans mor hade varit Örebro
stads Lucia nån gång på 70-talet

Och hans far pizzabagaren
En invandrarson från Turkiet

Själv drog han omkring i en
Elbil av dyraste modellen

Skötte exemplariskt sitt
Jobb som läkare utan att
smyga undan på något sätt

Bodde i en 4 rums bostads
-rätt i Huvudstaden med
sin 71-årig konstnärinna


Där de hade sitt förhållande
Ingen annan behövde lägga
Sig i.

Men trots att han levde mitt
i livet och hade det mesta
Bekvämt serverat för sig
På sitt eget sätt


Kändes det ändå inte helt
rätt.För han längtade i all
hemlighet till Skogarna i
Georgiens gränstrakter

Där han vistats på sina
Sommarlov från 9 till 18
årsålder med den jämnåriga

Flickan Dina och sin farfars
Bror Biodlaren som ännu
Levde i högönsklig välmåga
Bland susande skog och por
-lande bäckar. ..



Alla har vi våra drömmar
Någon annanstans att längta
hemlighetsfullt bort till

Trots att vi är älskade
Och behövs på ett jobb

Bara för att en dröm
måste få vara en dröm

Mitt i all overklig verk
-lighet.




Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-08 11:36



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Alla har sina drömmar oavsett vem de är och gör.
Fint skildrat av dig
2021-05-09

    Lena Staaf VIP
Ja, alla har vi våra drömmar. Livet vore för platt annars.
2021-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP