Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Myra :"Formicidae"


FÖRFATTARE MED MYROR I HUVUDET

Varför skriver ni bara om
myror i era böcker ?

-För att de är så många.

Och då blir det många ord
förstås !

-Ord som blir till meningar
som blir till djupanalytiska
reflektioner ur ett myrper-
spektiv.

Så ni blir en myra då när ni
skriver om dom ?

-Författaren som" Myrmekolog" ja !

Hur tror ni myran uppfattar
oss människor ?

- Lyckligtvis är den omedveten
om vår existens.

Myrsamhället påminner lite om
kommunistiska stater med dess
arbetare, soldater och drönare.

-Med en kolonisering av 10 biljarder
utgör arten "Formicidae" störst pop-
ulation bland landdjur och då är
kineser och ryssar inte inräknade,
så vi får passa oss så de inte tar över
helt.

~

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 223 gånger
Publicerad 2021-05-07 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP