Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi har inte tid är allt vi har

VI HAR INTE TID ÄR ALLT VI HAR

finns ingen tid
finns ingen plats

timmarna på dygnet
blir knappast fler

att addera är fel matematik
subtrahera är den rätta

spara bara
guldklimparna och diamanterna

människan är inget flockdjur
hon är ett grupptryck

en psykos är vad man kallar
att tänka klart

att bli uppfostrad är att bli
fråntagen sin personlighet

livet har mer att ge
man måste bli gravid med livet

en dag ska min biceps brinna
en dag ska min röst rosta

den som lever får se
den som dör ser med ögonbindel

infart till livet
utfart till döden

av jord är du kommen
till jord ska du åter varda

allt ska bli till skägglavsaska
till en egoupplöst rymd

ett annat liv tar tillbaka
den energi som fattats det

livet förtärs
i tidens brasa
hur vi än gör
vad vi än gör




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-07 21:52



Bookmark and Share


    rutvintertwist
Vi är sannerligen ett grupptrycks djur som uppfostrar varandra in i mallarna. Tänker ofta på om det är den lyckade eller misslyckade delen av evolutionen. Å ena sidan skulle vi kanske kunna komma längre om vi vågade släppa på den hittills välbehövda sammanhållningen och lämna den såkallade boxen, å andra sidan verkar olikheter generera så mycket konflikter att det kanske är bättre om vi håller samman ännu hårdare och strävar vidare tillsammans. Något mellanting är säkert svaret, som vanligt...
2021-06-07

  Kitty Jogenby
Brilliant!
2021-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP