Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtan och växa pollen


barnrummen från insidan
bilden efter nio år
när jag insåg hur väggarna såg ut
era väggar
från era nätter mot vitlöksgatan

nu sitter jag kvar på madrassen
hela natten om ni vill
men ni har fallit ut i mörkret nu

långt bort i glittrande städer
som sprängs ibland
med hjärtan som brister lätt

det finns inget som kan förmildra
sorger samlades i takt med ohyra
in under tröskelkanterna

tusen barns smutsiga fingeravtryck
mot alla dörrlister
längs hålen i dörrarna

stulna enkronorsmynt i fickorna
som en annan slags tröst
gammalt tuggummi och läsk från arabaffärer
rör med färgat socker

tysta rop och tårar som tagit slut nu
små barn som sover på trasiga skummadrasser
skräpiga golv och disk som växer

hade jag kunnat
hade jag slitit ut mitt hjärta
med bara händer

år av väntan
hålen är skrik nu som inte bottnar
går inte att ta bort det här
smutset inuti

nu är det bara små drömmar kvävda
under ljusare tak med vitpenslade stuckaturer

bitar av omöjliga hjärtan
att samla ihop

du sa att du har en mätare för luftfuktighet
vita lampor och röda lampor för blomning

du sa att du ska skörda pollen och gro liv
i barnens rum

jag sa att jag ska hålla mig skrikande
tyst fast i marken




Fri vers (Prosapoesi) av överbergen
Läst 111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-08 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

överbergen