Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fasadbygge

Jag rakar benen.
Drar med hyveln en, två, tre, fyra gånger.
Letar med ökat tryck efter huden därunder.

Skrubbar ansiktet med avokado och salt. Åt vänster.
Åt höger.

Jag tvättar håret med fingertopparna, med nagelspetsarna.
Det doftar lime och grönt te.

Söker vakenhet.

Jag spolar av mig ytan, fasaden.
Det rinner ner för bröst, mage, virvlar sig runt naveln, neråt.
Det är blottat.
Gråter lite.

Torkar mig med grov handduk. Från vänster till höger. Uppifrån och ner.
Låter rutinrörelserna finnas. Accepterar vanan. Vilar i den en stund.
I raspet av handduken.
I de solstrålar som den fångat när den varit hängd på tork.

Klinkersplattorna är kalla och sträva under fotsulorna.
Så adekvat det är.

Tar fram flaskan med olja.
Täpper till de så öppna porerna med varje insmörjande rörelse jag gör.
Stänger till.

Kläder.

Klär på mig ansiktet.
Stänger till även där.
På med fasaden.
Ny arbetsdag.
En till.

Imorgon igen.




Fri vers (Fri form) av TinaNahkuri VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-08 16:06



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Ja, livet består av oändlig upprepning. Den känslan har du fångat fint!
2021-05-08
  > Nästa text
< Föregående

TinaNahkuri
TinaNahkuri VIP