Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ibland finns det på 'dagens rätt', blodpudding med riven kall vitkål och lingonslyt. Jag gillar verkligen inte lingonsylt. Visst är den röd som hallon eller jordgubbar, men där slutar sällan likheten heller. Kanske början på en nov


Ingenting om blodpudding (II)





Gästerna på födelsedagsfesten
klär inte av sig nakna, för att vänslas med varandra
i väntan på andra gästers ankomst.

De kastar heller inte gräddiga bakelser,
skivor av rulltårta
eller ens trekantiga tårtbitar på varandra.

Istället uppträder de värdigt samt ser litet lagom
uttråkade ut. Som om de undrade
vad de alls hade där att göra.

De kunde ju ha stannat hemma istället
och spelat klädpoker eller
Fixa med knull.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-08 19:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP