Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


gjorde en snabb text till vårt band att spela i vår musikstudio..


En sökande krigare

Jag

 

En ensam krigare

söker mitt land

söker min trygghet

söker min kraft

min tillhörighet.

 

Det fanns en tid i forna dar

då jag var lycklig

stark och fri.

 

jag

 

en ensam krigare

söker mitt land som förvisat mig

söker min trygghet där jag var så stolt

söker min inre kraft som är på väg att fallna

var är min tillhörighet ?

 

Hittar jag mitt land

blir jag fri

att leva.

 

Jag den ensamma krigaren

söker fortfarande mitt land

och min trygghet

och kraften som där kommer

då kanske det kommer en tillhörighets

känsla som jag kämpat så för.

 

Finner jag tryggheten kanske jag

har tid att läka gamla sår.

 

Jag en ensam soldat

letar efter mitt land

vill ha trygghet igen

vill ha tillbaka min kraft

för att få tillhörighet.

 

När jag funnit hem till mitt hemland

till familj och vänner

då har jag fått min kraft att leva i trygghet.

 

Jag en ensam krigare

har äntligen hittat hem.

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-12 21:51



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En del människor sådär glömmer sig, en människa kan befinna sig i envig, andra glömma en handbroms som så, inom sig eller fast mera utanpå, men varför skulle en 'Erik' alls bry sig?
2021-06-13

  ULJO
Skönt när man hittar hem
2021-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP