Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

En vårbetraktelse i repris

 

Nu verkar våren ha anlänt på riktigt, för många (har jag hört) innebär det en favoritårstid där dom b.l.a påstår:

- Man får vitaminer från solen? Hmm... mig veterligen kan man bara få i sig dom via sånt man äter och dricker, jag tror dom blandat ihop solen med en apelsin.

- Äntligen töar det, ska bli sååå skönt att kunna promenera igen nu när all snö och is är borta, det som inte är borta är alla dessa hundskitar som kommer fram, man tvingas gå zick-zack skällandes värre än en hund på matte och husse för deras nonchalanta attityd, glöm inte svarta påsen för fan!

- Är så fiiint nu när alla växter börjat blomma igen, jomenvisst, om man gillar att stå som en brottare i parterr i flera timmar och rensa ogräs med medföljande ryggskott så visst visst.

- Hysch...lyssna så otroligt finstämt de gulliga fåglarna visslar, så medryckande och man blir så glad...inte lika glad blir man när det är fågelskit överallt samt att ens tinnitus ökar tack vare deras förbannade pipande.

- Vad vackert nu när alla björkar börjar grönska igen, livet återvänder och livsandarna kommer åter mmm...det som också återkommer varje år är pollen, björkjävlarna sprider sina terrorfrön och med den allergin, biologisk krigföring?

- O vad härligt att få lyssna på en porlande bäck när smältvattnet rinner, jaha? Alla översvämningar det medför då? Nähä, inte lika roligt längre då va.

- Så mysigt nu när gräsmattan blir grönare och grönare...behövs väl egentligen inga kommentarer men förutom gräspollen, gräsklippning...varför dyker det alltid upp idioter till flugor som promt ska surra omkring och sätta sig på huvudet så fort man gått med gräsklipparen några varv? Har dom lurpassat i flera veckor? Ser dom en som nån sorts vandrande totempåle dom vill hylla med vårens ankomst?

- Så roligt nu när man kan sitta ute och fika igen, jodå, är väl okej om man gillar kringflygande skräp från luften i bullarna och kaffet, jättegott med en bärfis i koppen.

- Apropå att vistas utomhus, när man sitter där och försöker koppla av med att äta maten som blivit blandad med både bladlöss samt fjolårslöv ser man bara en massa arbete istället, fasaden ska målas, trasiga takpannor, fullt med löv i hängrännorna, fönstren som skulle bytts redan för tre år sedan.

- Men det värsta av allt är...GRANNEN som spritter av glädje och som så högt han bara kan sjunger: "Ja det är våååren/ja det är våååren/som har kommit igen/och med den kärleken..." 

Det ligger snart ett hästhuvud i sängen hans...

 

 
Övriga genrer av Bodingen VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-08 22:24Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
En vårdikt drypande av sarkasm. Behövs som motvikt till all gullighet!
2021-05-09

  Öknens Ros VIP
Det kan inte bli värre säger pessimisten. Joodå!! säger optimisten. ;)
2021-05-09

    Sefarge VIP

En vårofferlikt betraktelse sätt
Beblandade med hästkadaver
Och lika delar surkål?Fru Linné
avskydde vårsjungande horder
Av studentgrupper o annat folk
som kom och störde husfriden
för att hylla den store hjälten o
Sedan skulle bli bjudna på kaffe
;)

2021-05-09

  Loppan på Gotland VIP
Med en blandning av humor och allvar du får pennan att glöda.
Mycket av det stämmer
Men livet blir trots allt liiiiite lättare trots nå hundbaja och solens strålar.
Jag menar.. Cuba colan smakar alltid bättre där myggen iiinar ;)
2021-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP