Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barn vet att förbereda sig!

Det var stor släktträff hos min dotter
och hennes man... Alla hans släktingar
var där, en del kom långväga ifrån
vilket betydde att de skulle ligga
över hos dem tills nästa dag...

Det blev en glad träff god mat och
många glada skratt, alla hade något
kul att berätta sen vi sist sågs...

Så serverades kaffe efter maten, alla
glada och roliga tal hade tagit slut, då
sa nå´n, är det inte någon, som har
något mer kuligt att berätta... För oss här...

Då reste min fyraårige dotterson sig upp
och sa, det har ju han, för att det är ju så här,
att hans farmor är mycket ordentlig
men inte hans mormor /alltså jag/
vad menar du sa släktingarna....

Han fortsatte, hon sover utan nattlinne,
så gör aldrig min farmor! Men vad spelar
det för roll, sa släkten, jo, ni skall ju ligga
här i natt, då är det ju bra att ni vet om det!
Men varför då, undrar de... Jo så klart, sa
han, så känner ni till det, ifall att ni lyfter
upp hennes täcke och sen tittar in!!!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-09 10:23



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tänkte att överraskningen kanske skulle vara en robot, en sådan där självlärande robot, som har 'öppet hus' en dag och så blev det bara en tumvante... fast någon kunde ju komma på besök, överraskningen exempelvis. Där kom den ju också. Läsaren ifråga har här 'ingen koll alls' och det är nog lika gott det.
2021-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt