Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elden mellan stigarna-***



Människor är födda
inom sekunders vänd
-krets eller evighetens

Och en del inom ordet


Kommer bara fram när
det passar och visar upp
sig-tillfälligtvis

Men ingen av oss är stora
nog att stoppa planetens
gång runt solen

Där tillvarons föreställnings
-värld far fram och åter

Med mänskligheten upp
-delad i olika namn statist
roller seder och bruk

Passager som skall passeras
med de stämplade passagerare
vi alla är inuti tidens skiftande
anletsdrag


Ännu talar den tröstande stämman
inom oss till förtorkade läppar och
törstande tungor

Sädesfält vajar för vinden
och stjärnor glimmar i himlarymden


När Alltets skuld betalar sig
med sin egen upphörande
existens

Och förvandlas inuti den
tålmodigt förlåtande

svävande godmodiga
evigheten

Till tyngdlös
oskuld. ..återigen












***Inspiration S. Rachmaninov
2.dra pianokonsert. ..




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-09 11:27



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det är bara
att ta tillvara
vår lilla stund
i skönhetens lund
2021-05-09

    Lena Staaf VIP
Ja hur länge består vår värld, vad kan människan påverka och vad kan hon inte? Eviga frågor.
2021-05-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Alltet rör på sig och
så vi med, oavsett
kunskap eller sed
uti alla led, ingen
idé skrika någon ed
om man ej blev med
bara hoppas jämt kom-
mer det snart något
glatt besked... Man kan
ju tas med som elev...
2021-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP