Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GLASSTRUT

Av många dikter blir ju vissa kassa
såklart, de är ju mänskliga som vi!
Det kloka vore väl att låta bli
och skriva färre dikter, vissa vassa.

Å andra sidan, den som gör en massa
poem och andra sorters poesi
har själv en frihet och ett ansvar i
att skilja ut de friska från de krassa.

Men det är svårt att egna dikter klassa
och hålla ordning på sin fantasi.
Det finns en tro på diktens alkemi.

Att koka hop ett stycke för att glassa
är orsaken till diktens anarki.
Ta detta stycke till exempel: Tvi!







Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-09 16:54



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Tycker om dikten. Det finns en besk kritik i den, som du riktar mot dig själv
helt utan anledning. Visst blir en del man skriver mindre bra än annat, men ska man därför låta bli att skriva? (Har raderat en hel del av mina första s k dikter!)
2021-05-10

    ej medlem längre
I sanning!
2021-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP