Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om meningen med livet.


Meningen med livet!

Varför ska jag fortsätta försöka när kroppen säger ifrån?

Varför ska jag bita ihop, när det gör ont?

Varför ska jag hålla fint i mitt hem, när ingen kommer på besök?

Varför ska jag ge mig in i saker jag inte klarar av?

Varför ska jag bry mig när ingen tar mig på allvar?

Varför ska jag kämpa när inget känns kul?

Varför ska jag fortsätta försöka, när allt bara blir fel?

Varför ska jag vara ärlig när folk bara missförstår?

Varför ska jag finnas, när ingen ser mig?

Vad är mening med livet, när ingen vill veta av mig?

Vad är det för mening med någonting?




Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 161 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-09 18:51



Bookmark and Share


    Anna Ahlborg
Meningen med livet är att vara poet ;) och att finna det som gör just dig mest vis, lycklig och kärleksfull under ditt liv. Meningen med livet är att lära sig förstå det-och att älska det.
2021-05-10

  Monica Lindgren
Fint med de parallellt uppbyggda menin garna. Dikten uttrycker uppgivenhet, som vi väl alla kan känna ibland! Men den brukar gå över - dålig tröst när man befinner sig mitt i känslan. Men du kan i varje fall gestalta den fint!
2021-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan