Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Periodiska cikador

Lever av rötter i mörkret
under jorden
tills de i sena tonåren
ger sig ut på äventyr

En symfoni av slagborrar
med ljudnivåer på 90 decibel

Finkänsliga
föredrar en precis lagom varm miljö

Innan de vart sjuttonde år
när jorden nått behagliga 17,7 grader

Som i en scen ur en sciencefiction film
klöser sig upp ur jorden och börjar
ömsa skal

Fram växer vingar

Därefter lyfter de tillsammans
i ett stort svart moln
Dessa kackerlacksliknande insekter

Minglar och lockar till sig en partner
att kärleksbomba

Därefter lägger de ägg och dör

Men vart sjuttonde år är det åter dags
för samma procedur

Sådant är livet kärleken och döden
för den som är en s.k. Brood X- cikada







Övriga genrer (Essä/Recension) av Lottie Ålhed VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-10 09:22



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket för ingenting
2021-05-10

    Lena Staaf VIP
Det är mycket som sker där i det fördolda...
2021-05-10

  Kungskobran VIP
sömnen livet kärleken döden pånyttfödelsen
2021-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP