Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cikador


Från underjorden
ska de borra sig upp
och svärma
Om så bara för en dag

De vet nog inte själva
att det är naturens lag

Att det är artens
fortbestånd
de är satta att värna om

När de i ett crescendo
av höga toner
kommer dras till varandra
och älska

För första och sista gång




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-10 10:21



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Och själva så klagar vi över att våra liv är så korta!
2021-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en märklig insekt med lång utvecklingstid och ett kort liv!
2021-05-10

  Kungskobran VIP
Märkliga insekter som i miljontals svärmar lägger ägg och sedan dör
2021-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP