Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken till honom rev ner mina murar


Sättet han rörde vid mig, hur han fick min kropp att rysa medan hans fingrar sakta rörde sig nerför min midja ner mot mina höfter. Hans hårda grep om dem och hur han sedan tryckte sina mjuka läppar mot mina. Tryckte sin kropp mot min och höll mig i ett hårt grepp som om han inte ville att jag skulle försvinna ifrån honom. ??I början trodde jag han älskade mig, gav mig den trygghet jag så länge har väntat efter. Trygghet från den grymma världen utanför som bryter ner en, ett blad i taget. Men jag visste inte den hemlighet han hade dolt för mig i så många år. Jag lade aldrig märke till hans hemlighet, jag lade aldrig märke till hur hans sätt hade förändrats. Hans mjuka händer som sakta hade följt mina kropps siluett till att jag inte längre fanns där i hans sikte.

Vi lever i en värld där vi murar in dem som inte är som oss, gör så att dem sätter upp en sköljd som aldrig ska rivas ner för isåfall sätter vi upp den där igen. Sätter upp den så ingen ska se att du är annorlunda och inte passar in i dem normerna som har blivit satta. Jag var en sådan person, annorlunda men han fick mig att känna mig trygg. Men ju mer min mur revs ner, en sten i taget så försvann han sakta ifrån mig utan att jag ens hade märkt det. Hur hans långa gulliga sms blev korta och skarpare. Jag ville att han skulle tycka om mig, ville att han skulle se mig på samma sätt som han gjorde innan. Men jag visste att någonstans på våran väg hade han slängt bort mig som den trasdocka jag var och den kärlek han en gång hade gett skulle jag aldrig få tillbaka. Hans mjuka händer som alltid hade smekt mig med ömhet och heta hade förvandlats till kyla. Han såg mig inte på det sättet som han en gång hade gjort, hans kropp mot min gav inte den trygghet eller kärlek som den en gång gjorde. Vi hade varit ett par omringade av kärlek, trygghet och romans men nu fanns inget mer kvar förutom kyla, smärta och tomma ord.




Prosa (Kortnovell) av Emelie Johansson
Läst 123 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-10 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emelie Johansson
Emelie Johansson