Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text 6(8) ur min bok om Varberg.


Drottning Blankas plats


rida rida ranka
till Belgien och Blanka
och friaren var trevlig
för hon var söt och grevlig

i Norden är vi panka
som Magnus sa till Blanka
men kungen fick sin maka
och bjöd på pepparkaka

*

bara 15 år ung
var hon gift med en kung
och rätt ofta vad vi förstått
höll de hov på Varbergs slott

kylan förmodligen jättesvår
men hon var drottning 30 år
och kultiverad och vaken
regerade hon med maken

*

hon lever kvar i namnen
gymnasiet i hamnen
och denna lilla park
vårt hej till en monark

det sägs hon går igen
ibland på fästningen
en grå men skön gestalt
från 1300 kallt


*******


En text ur ” I Varberg bor en get” - en vandring genom Varberg i prosa och lyrik.
Hela boken kan du läsa på goranspenna.blogspot.com, där klickar du på januari 2020.




Bunden vers (Rim) av Göran P Rödholm
Läst 106 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-10 20:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm