Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett härjningståg

Sima och jag möttes på badhuset
och vi avstånds-träffas ute ibland
pratar om att vi lärt oss nya saker

som att röra oss på eget bevåg
och mata siurdeg och mala mjöl

fast någon gång suckar vi djupt
längtar åter tiden som var
så jädrans skön

ett helt gäng blev vi
som avnjöt bastu
simpool och bubbelpool;

Marie, Li, Susie, Sima, och jag
tyckte så mycket om
varandras sällskap

inte trodde vi då
på att vi skulle leva i isolering
i mer än ett år

bara på grund av ett virus
härjningståg
över planeten




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-05-10 20:23



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ja, man vet inte vad frihet är förrän man förlorar den. Snyggt funderat och förmedlat!
2021-06-02

  AiA Maria den fria
Fina ord om livets upp o ner o upp...

Jag tänker att suckar ibland hjälper så länge dom inte tar över varje andetag

O att saknad är ett
o längtan ett annat

o längtan...den värmer

Tack!
2021-05-20

  Marita Ohlquist VIP
Detta året har vi sannerligen haft tid att fundera på vad som är viktig, social gemenskap står högt på listan.
Hoppat att vi snart får uppleva större rörelsefrihet.

2021-05-12

  Kungskobran VIP
Covid viruset är ett jäkla skit
borde inte hittat hit
2021-05-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Vad jag känner igen mig! Just detta med gemenskap som lagts på is. Men efter att ha blivit "sprutade" kanske man kan sällskapa igen:)
2021-05-11

  ULJO
Ingen kunde ana att något så litet kunde göra något så fruktansvärt som denna sjukdom skapat.
2021-05-11

  Rise Little One
Livets värderingar ändrar efter en natt pga virus men gemenskap består trots avstånd.
2021-05-11

    Lena Staaf VIP
Nej vad viruset ställde till med var omöjligt att föreställa sig. Gemenskaper som brutits upp. Men vi hittar varann igen.
2021-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP