Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om man eller kvinna ellerkvinna eller man eller mankvinna el

TOG upp ett ämne med min bekant Mr B, inte sloop john B men ändå, som
jag vet att Mr B är mycket intresserad av och detta intresse har på något mystiskt vis börjat smitta av sig på på mitt latenta intresse för dessa frågor. De intresset har börjat skapa några nya ord som jag skam till säges inte förstår så där fullt ut. Transa = transsexuell. Bisexuell på franska hörde jag celibatär, androgyn. Han är en fjolla sägs ibland men vad menar man egentligen? Är det sättet att bete sig eller enbart de fysiska företrädena? Och hur kommer det sig att en del kan säga att den är homosexuell när detta i nio fall av tio går mig spårlöst förbi? Funderandet kring dessa ting ledde till att plötsligt dök upp bilden av ett hjul och inskrivet i detta hjul finns en spiral som är omväxlande svart och omväxlande vit. Jag hoppas ni kan se bilden för ert inre sinne. Den är troligen från ett österländskt tänkande. Kanske föreställer den de ömsesidigt komplementära motkrafterna Ying och Yang. Jag hoppas jag stavat rätt. Bilden betecknar och ger en rumslig dimension till högst esoteriska tankar tror jag. Hur skall man ge tankar en utsträckning i rummet? Einstein hade ett bra språk för detta men jag är dessvärre ingen Einstein eller Hr ensten som namnet egentligen betyder. Suck vad leder nu oss detta? mer än att problemen mellan kvinnor och män är universella och kommer naturligtvis att så förbli så länge som arten människa finns på vår jord ja lika säkert som att det kommer finnas blomsteraffärer fast många män tvivlar på nyttan av dessa.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 107 gånger
Publicerad 2021-05-10 23:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP