Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Coverdesign ©Notarius publicus


NÄR VÄRLDSHISTORIEN SKRIVS OM

Om människan från 1:a början
fått lära sig att jorden är platt
skulle ingen tro på någon som
kommer att påstå den är rund.

Slavhjärnans tämjda intellekt
förstelnad efter årtusenden av
vanföreställningar om tingens
ordning i masspsykosens stois-
ka ataraxi som kedjefångar
mellan stjärnorna tanken låst
sig fast i det förflutna,
strandade som döende fiskar
med flämtande gälar på en öde
strand.

Hjärnans universum vet mer
än människan är medveten om,
som ingen dator överträffar.

Om världshistorien skrivs om,
spelar det ingen roll om den
skrivs baklänges för den börjar
ändå om där den slutade,
det är därför man bör tänka om
och skriva om världshistorien.

~




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 159 gånger
Publicerad 2021-05-11 09:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP