Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återtåg till en befriande blomsterhage



Den värsta skulden
är den osynliga

Den som aldrig kan
betalas åter

Den bästa skulden
Är den som blivit
förlåten.

Där blommar det alltid
av blyga lyckokänslors
Påskliljor o förgätmigej

På livets slingrande stigar
handlar det väl ej om att trampa

Till först innan man själv blivit
nedtrampad på?

Det handlar väl om att finna
sin egen lyckas stig

Och aldrig springa tävlande för
att bli bäst på andras bekostnad.


Och även om man aldrig
nånsin nådde fram till det
stora slutmålet

Hade man ändå fått känna

Evighetens skapelserika frid

Därför att man tog sig tid att
inkännande tänka och känna
efter.Före,innan det blivit allt
försent

Och det kunde ju ha varit nog
så mycket bättre än ingenting. ..

Utifrån det stora hela?





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-13 10:42



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Dikten snirklar sig fram härligt poetiskt och sprider tankar och känslor längs vägen : ) Gillas !
2021-05-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärt och inkännande diktat om skulden, förlåten eller oförlåten.
2021-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP