Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans evolution

Ett simpelt djur
Jag en gång var
Liten och klen
Svag och patetisk
Hårig och smutsig
Insekter och frukt min föda var
Överlevnad jag enbart visste
I trädens famn jag gömde mig
Från naturens alla faror
Redo att släcka livets ljus
En slav till naturens välvilja
Men tiden min bundsförvant var
Förändringens tid hade kommit
Evolutionens gåva jag fick
Klokhetens makt
Tankar och idéer kom till
Vilja och mod växte
Sakta och säkert
Erövrade jag allt i min väg
Min makt förstärktes
Bytesdjuret blev rovdjuret
Tankens och kreativitets seger över muskler och klor
Konkurrensens segrare
Slaven blev härskare
Naturens krafter jag bemästrade
Ej mer slav till dennes välvilja
Ty jag är mästaren
På min handflata kontrollerar jag denna gröna jord
Min makt oändlig och evig
Ett steg över djurriket
Ett artrike i sig jag blev
Mitt arv lika klart som den gyllene cirkelns strålar
Stormens kraft jag svepte med
Över Jordens alla hörn
Krossade all motstånd
Djur och element likaså
Mitt imperium gränslös och odödlig
Ty jag är ej enbart en naken apa
Utan jag är gud
Jag är
Universums härskare
Jag
Är




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2021-05-11 18:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP