Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mongolernas herrevälde

Ur de öppna stäpperna
Vi kom
Det ogästvänliga landet
Där endast de starkaste överlever
Vi föddes i
Krig och intriger vår existens var
Ingen fred i sikte
Århundrade vi kämpade
Mot natur såväl oss själva
Uthärdade likt bergen vi blev
Vargarnas söner vi var
Vildsinta och hänsynslösa
Ej någon nod vi visade
Erövrade småbyten
Vår lott i livet var
Tills Han kom
Universums härskare Han kallade sig
Förenade oss Han gjorde
Söner till vargarna
Mot väst han ledde oss
Ty världen vårt byte var
Redo att tas
Stad efter stad
Nation efter nation
Armé efter armé
Vi erövrade
Vårt segrande ylande
Och hundarnas skamliga gråt
Världens sång de blev
Skapade skrek och panik
Fruktan vår bundsförvant var
Ty vi är mongolerna
Stäppens folk
De utvalda
Ty i hundarnas värld
Så är det vargarnas rätt
Att styra och leda
Till tidens ende




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2021-05-11 18:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP