Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idealismen ett krigets vapen

Vart jag än ser
Ser jag bara ett lidandets plats
Ett helvete på Jorden
Där död och sorg är ändlös
Där hoppet har övergett oss
Gett plats för den ondskan
Som har infekterat denna underbara jord
Ett ondska fött från odjuret i oss
Gömd inuti oss tills dagen kom
När odjuret bröt sig loss
Ur själens bur
Jag ser mina bröder och systrar
Kämpa och lida i en kamp
Fruktlös och eländig
För en dröm där vi kan bli en
Men ack, likt vargen i fårakläder
Drömmen en mardröm i förklädnad
En listig lögn
Falsk som horan av Babylonien
Infekterar sinne och tankar
Förvandlar oss till maktens knähundar
Redo att döda och dödas
En fredens ideologi
Hatets verktyg
Ironins skämt
Freden ett krigets vapen
Ideal har ingen plats i politik
Och vi är alla politikens slavar
Och vi lider i dennes maktspel
Ty liv har ej värde




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2021-05-11 19:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP