Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörker vs mörker

Mörker är inte bara mörker

Som i tungsinne, dysterhet, sorg

Nej för det är även mörker

Som omger oss i sömnen

Ger vila och återhämtning 

Ty det kan inte bara vara jag 

Som har svårt att sova ljusa sommarnätter 

 

Mörkret bär med sig alla vackra drömmar 

Utan mörker inget norrsken eller stjärnor 

Så kom inte och påstå något annat än 

Att mörkret även kan vara befriande 

När det fångar våra vackraste minnen 

 

Så låt stjärnorna och månen lysa din väg

Lindra sorgen och dysterheten i ditt hjärta 

För vissa vackra sånger måste bli kvar

Där i djupet av våra hjärtan 

För att inte tappa sin gåva 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-12 07:00



Bookmark and Share


  Susen VIP
Bra skrivet. Fint språk
2021-05-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om mörkrets och ljusets betydelse i våra liv.
2021-05-12

  ULJO
Utan mörker heller ingen ljus morgondag.
2021-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP