Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlens Poesi

 


 


I himlen ser jag poesin


Ser poesin himlen i mig?


Ord som flätas in bland molnen


likt alla vackra bilder som skickades


  Vad gör alla minnen med oss


 när vi inte längre är där


Tomrummet vrålar


           eller inte


beblandar sig


likt doften av


äppelblom


vad är vad


är vi bara en detalj


i det upplevda


Vill han bli


älskad


eller


beundrad


endast


den svunna


tiden


vet


Himlen målar sig


och gör sig till


det gick en helg


och en helg till


sen tystnad


sen paus


tomrum


sorg


död


 


 


 


 


 




Fri vers av PkA
Läst 391 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2021-05-11 22:08



Bookmark and Share


  Essisen
Detta säger mycket.
2021-08-11

  Sommarnattsljus
Innehållsrik text, som både innehåller de "eviga frågorna om världsalltet" och en berättelse i nuet. Sorgset mot slutet, men först en underbart härligt komisk blick genom orden "Himlen målar sig/och gör sig till" . Tack
2021-08-05
  > Nästa text
< Föregående

PkA
PkA