Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fröet.


Livsvärde


Kampen i sig ger värde åt allt liv.
Även om en arm böjer sig runt den älskade
som solen runt den välsignade jorden,
kommer dock livet att ge smärta,
även smärta som verkade vara glädje.

Det går fram en tung anda av luttring
och den ger en flammande frälsning
från alla förmenta sötsaker.
Vattendelaren mot den vaga bropelaren.
Vi lär oss att vi är här för att lära.

Barns ögon ser svagt på denna hjärtskärande
värld genom glittret av deras gråt.
Att föreställa sig själv som ett slags härskare
vars förlust skönjes och drömmar krossas,
så att livet kan ta sig fram.

O, du kärlek! vilken gör att allt går hemåt
och till sist bryter igenom.
Så mycket du uthärdar död - fram till lycka.
Men varför detta blod och dessa svettningar
och varför så många tårar?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-12 08:24



Bookmark and Share


  WyS VIP
Tårarna smakar salt
men de är renande om de inte faller i öppna sår!
2021-05-12

  Kajan VIP
Här finns substans nog för omläsning av texten; att även stanna upp vid vissa rader fördjupar förståelsen.
2021-05-12

  Ulf Carlsson VIP
Mognadens process: "Genom lidande till seger"!
En jämn strofstruktur liksom en konsekvent interpunktion underlättar läsningen. Enstaka språkliga inkongruenser stör inte nämnvärt.
Invokation, assonans, allitteration och ett kreativt bildspråk ger stuns och studs i texten!
2021-05-12

  Lottie Ålhed VIP
Värdefull läsning av dikt med talande titel som slutar i en öppen fråga. Fint.
2021-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen