Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Någon undrar: "När faller furan?"


Från fullkomlighet till ... (Tankar för dagen 12/5)

Människan har gått från fullkomlighet till ofullkomlighet. Ja, det hela började med fullkomlighet, sedan dök egoismen upp, och det fullkomliga blev ofullkomligt. Ja den fina starten urartade i fumlighet. Därifrån har sedan män och kvinnor förirrat sig. Nu - idag - är vissa inte ens nöjda med sitt kön. Och allt bottnar i ”den usla starten” människosläktet fick. ”Det gick som det gick”.

Vi har prövat alla styrelseformer men misslyckats tack vare (på grund av) ”egoismen”. Denna känsla eller kanske kraft är förödande när den överdrivs och får vissa att utnyttja/styra andra godtyckligt.

Min pappa - som var en klok man - sa så här: ”Låt pojkarna njuta av livet, men se till att de aldrig ”trampar på någon” (för att få orättvisa fördelar). Visst var han klok. Och mamma också - det var hon som lärde oss tillämpa detta råd när pappa dog.

Människosläktet har gjort den "omvända resan" - från toppen till botten. Jag undrar när det är dags för "grundstötning" (läs: Då det går "åt helvete").

En botanist skulle uttryckt saken lite annorlunda: "När faller furan?"PS.
Välkommen till min NYA Hemsida: www.bengtmalmsten.se
Här hittar Du nya dikter och "Tankar för dagen" - alla illustrerade
Övriga genrer av Bengt Malmsten VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-12 09:28Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
I vårt samhällssystem så matas och gynnas egoism, individualism, konsumism och penninghunger. Men det behöver inte vara så. Det är ingen naturlag utan det går att ändra på om vi bestämmer oss för det.
2021-05-12

  ULJO VIP
Människor måste få leva sina liv i frid och frihet. Annat vore ett misslyckande. Tyvärr finn många som gör allt för att ändra och inskränka på människors frihet. Girighet och avundsjuka kallas det.
2021-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP