Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


De knäckte dina vingar

de knäckte dina vingar
du skrek
av smärtan
ropade
de log
skrattade

Davids påstådda tempel
de dansar medan,
moskén bränns.

ropa högt
förstör templet!
nu!
Kristi återkomst
Harmagedon
simma i mitt blodbad
Kristi himmelsfärd
utkämpa
och skriv
Megiddo,
kapitlets sista ord
stäng boken
och avsluta sången.

de skapade en armé
av dina bloddroppar
soldater
av dina tårar
vapen
av dina vingar
och bar dina synder

och när du protesterade
den vita sa
sluta gråta
sluta blöda
sluta flyga
sluta, sluta, och sluta!
så knäppt!

de koloniserade dina föräldrars hus
och klagade på överbefolkningen
de delade på dina organ
och förnekade dig

ditt eget kött och blod
nazisternas offer
svek dig!
kom ihåg deras ansikten
trauma
hur många gånger har du varit ensam?
fråga din Herre

är mitt kött
som deras kött?
har de blod i sina ådror,
som mina?
åh Herren!
varför valde du mig?
just mig!

Du är utvald!
svarade Herren!
...

jag är jag
ingenting annat
jag säger till historien
smickra min framtid
för en gång
jag säger till min häst
ha tålamod!
dö inte före mig
...

vinet blev bittert
beskt
och surt
när du såg dina syskons tystnad
feghet!

natten är lång
och kriget har nyss börjat
när mörkret faller
jag vaknar
när solen skiner
jag försvinner

jasminträdet doftar
mina ord formar
rytmen
ge mig tabletten
och sömnen




Fri vers (Fri form) av Ahmad A. Hafiz
Läst 377 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-12 23:54



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2022-01-09

  Blomma-Stjärna VIP
Jag läser dikten igen och ser
de som ber i Davids påstådda tempel dansa medan moskén bränns...

och jag ser Jesus förrådas
av samma folk som han kommit för - som en herde för sina får

som grekerna gav dödligt gift till "sin" Sokrates - tänker jag
- dina ord väcker medvetenhet om detta hemska som vi människor kan ta oss till med varandra och den som är i överläge i strid gör värst, det kan inte hjälpas

2021-05-13

  Blomma-Stjärna VIP
Förtvivlans ord över maktmän som inte kan ta till annat än krig - smärta över kriget som aldrig slutar...
och börjar igen och igen - vad ska man tro om mänskligheten när inte ens ättlingarna till nazisternas offer kan finna på andra lösningar än att slå nedåt -
2021-05-13

  Eva Langrath VIP
Stark och smärtsam text
2021-05-13

  Öknens Ros VIP
Smärta, förvivlan i varje ord. Människan gör grymma saker.
2021-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Ahmad A. Hafiz