Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Vissa hittar någon...


Att hitta rätt är inte lätt. - (Tankar för dagen 13/5)


Precis när jag börjar mitt skrivande, sittandes på min andra ”skrivarsten” - en rokokostol från vår gamla lägenhet på Östermalm - så ser jag att vi befinner oss på dag 13. Min första tanke säger mig: ”Det är tur att det inte är fredag just nu! Hur skulle det då gå med min morgonpromenad? Skulle den verkligen bli verklighet? Knappast! Lika osannolikt är det att en viss person säger: ”Jag ÄLSKAR dej”!
Att hitta rätt är inte lätt. I varje fall när det gäller känslor. Då kan det kännas som om varje dag är ”fredagen den 13:e”. Just nu undrar jag om jag får uppleva den 14:e. Det är nog lika troligt som att jag skulle få ett SMS med texten: ”Jag ÄLSKAR Dej”! Du ser nog att jag nu använder versal på ”Du” vilket ger en ännu tätare upplevelse för läsaren som i detta fallet är jag själv.
Att bli tilltalad på detta viset känns så tilltalande, särskilt i pandemins tider då fröken Corona omöjliggör allt som stavas ”KRAM”. Ett SMS från en viss person skulle vara en härlig bekräftelse. Både när det gäller ”kärlek” och att jag inte längre behöver uppleva otursdagen 13:e utan kan gå vidare till dag 14. För den dagen är snart här. Hoppas jag. Kanske redan imorgon?!


 


PS.
Välkommen att besöka min utställning "Min magiska skogspromenad"
som Du hittar här på Poeter.se
Övriga genrer (Satir) av Bengt Malmsten VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-13 03:23Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jag tror den gule är en han och den rosa åsnan(?) är en hon. Hon tänker:
"åh nej! nu håller jag på bli kär igen. Jag som inte gillar gult. Åh nej, varför är han gul! Men allt eftersom de träffas, glömmer hon det gula och ser mer till honom som en hel person. Färgen är inte viktig för han älskar henne.
2021-05-13

  Annie b'larsson VIP
Vilken härlig bild!!! Dom är kära!
2021-05-13

  Bibbi VIP
Mycket att tänka igenom.
2021-05-13

  angela Täubert fd Jansson VIP
Tänk på att KRAM blir MARK baklänges...
kanske tid för dig att ge dig ut på okänd Mark snart!
Annars kommer nog aldrig det där SMS et.
2021-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP