Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hit och dit

Mycket kan sägas om politik,
oftast blir det i form av kritik.
Politiker är dock folkvalda,
dessutom nog så välbetalda,
hur de än sköter sin polemik.

Religionen intresserar,
men samtidigt många blockerar.
En falang kallas protestanter
och, som för de flesta bekant är,
på sitt sätt sin tro demonstrerar.

Så är det det där med trafikvett,
som framhålles på olika sätt.
Om man betecknas gångtrafikant
blir man kritiserad arrogant
ifall man sig ansvarslöst betett.

Vad som bedöms som äkta kultur
diskuteras stundom med bravur.
Uppfattningar går därför isär
när man om svar på frågan begär.
Den som det vet är värd en skulptur.

Min genomlysning av ditt och datt
får leda till ännu en debatt.
Var och en kan känna sig manad,
och helst få sin fråga besvarad.
Själv begriper jag inte ett skvatt.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 82 gånger
Publicerad 2021-05-13 09:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström