Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Stigfinnarprosa


VAD MINNET BÄR FRAM DE DAGAR ALLT KÄNNS GRÅTT

 

de tysta stunderna när ångesten är på

å himlen hänger tung och är så grå så grå

då har du i ditt sinne ett minne att ta fatt

kanske något roligt som lockar dig till skratt

 

så när du sitter ensam och andan faller på

kan du plötsligt fånga en tanke eller två

ja de ekvilibristiska kan plötslig flöda till

så har de mörka molnen börjat tiga still

 

för hjärnan och kroppen de smarabetar bra

de hittar på en del för att minnas du vart gla'

då hittar du tillbaka till glädjens vackra stig

där finner du till sist allt trösterikt inom dig

 

därför kan de dagar som är trista lära dig en del

hur du hittar vägen när allting har känts fel

dagar utan göra väcker längtan till nått nytt

så fånga du dagen och allt blir som förbytt

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-05-13 10:49



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ta fram det goaste
ur minnets bok, om
det tänkta gått på tok!
Och bli som Solstråle
lika klok, så släpper
direkt tristessens ok...
Detta borde bli en slogan ju:
Väck upp Din längtan till nå´t
nytt och fånga dagen nu
Du, blir sen som längtan
helt förbytt, Du har ju
Dig uppåt bytt!

2021-05-16

  Lottie Ålhed VIP
Bra skrivet om att hitta ut ur det alltför gråa och trista
2021-05-16

  Blomma-Stjärna VIP
jättefin och trösterik dikt - för det är sant att de grå dagarna behövs för att "ladda batterierna" eller vända om, tänka nytt!
2021-05-14

  Öknens Ros VIP
När dagar känns gråa och trista, plocka fram de glada minnena och allt känns så mycket bättre.
2021-05-14

  Bibbi VIP
Gillar!
2021-05-14

  Eva Langrath VIP
Fin text
2021-05-13

  Peter G VIP
De gråa dagarna blir en chans till att ladda batterierna, att hitta tillbaka till nåt mer glädjerikt!

Fint!
2021-05-13

  Maria Sundelin VIP
Jag har oftast ett mindre grått sinne när det regnar
2021-05-13

    ej medlem längre
Det är skönt att det finns gråa dagar!
2021-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP