Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schackspelet

På spelets bräda spelar vi tankens spel
En reflektion av krig och politik
En spegelbild av verklighetens intriger
Maktkamp i sin like
Svart och vit målar brädan
Döljer den egentliga gråa
Pjäserna marscherar mot strid
Deras öden på händerna av spelarna
Svaga men evig lojala bönder först
Foder för fiendens svärd
Sedan de mäktiga pjäserna anfaller
Ledda av den mäktiga drottningen
Förvandlar brädan till slaktbänk
Rävspel i sin finaste form
En tankens konst
Pjäser faller
Rutor erövras
Tills den ena kungen
Smakar förlustens bittra smak
Spelet är slut
Makten är erövrad
Värdig pris till den listigaste räven
Pjäserna återvänder till lådan
Både kungar och bönder
Glöms bort trots sina offer
Tills deras tjänster efterfrågas på nytt
När makten spelar sitt spel igen




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-13 11:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP