Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mer vår

Vintern hade varit så outhärdligt lång.
Nu fylldes luften med fåglarnas sång.
Marken täcktes av vintergäck.
Äntligen, kylan var väck.

Björkar och bokar grönskade i dalen.
I gryningen sjöng plötsligt näktergalen!
Havet i öster späddes med vatten från bäcken.
Små kaniner kom hoppande fram ur häcken.

Magnolia och syren var redo att slå ut.
Våren närmade sig klimax, minut för minut.
Jag satt där och drömde i min trädgårdsstol,
Då fullbordades våren: Göken gol!












Bunden vers (Rim) av Cikoria Blå VIP
Läst 518 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-16 02:27



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Jättehärlig dikt:-) Tack!
2021-05-19

  Eva Helene VIP
Härlig vårdikt, blir glad av den!
2021-05-19

  Gunnel Eriksson VIP
Fin dikt och mästerligt rimmat.
Första strofens sista rad blir
bättre utan upprepningen borta
och väck. Räcker med bara väck.
Jag tycker inte att ändringen stör rytmen.
2021-05-19

  Öknens Ros VIP
Fint om våren.
2021-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP