Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samma vind

Samma vind viner
genom trädens kronor

samma mödosamma sång
nu som då

om än åkrar lagts i träda
och sårade äppelträd
tycks fly mot söder

och byktunnan står där
brunrostig och bortglömd
bak rödfärgade brädor

trots förfluten tid
stoltserar snart
toppklockan blå ändå




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-13 11:53



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text som får mig att tänka på flykten från landsbygden!
2021-05-14

  Kajan VIP
En fin text om två olika skeenden, människans strävan/liv och naturens ständiga fond.
2021-05-13

  BenGust VIP
Blålila toppklockan är också vanlig i Finland,, bl.a kring Björneborg.
Fint hur förliden tid löper genom text.
2021-05-13

  Susen VIP
Fint skildrat. Gillar vändningen i sista versen
2021-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP