Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
någorlunda färdigförlängd version


Vår 2 : Coronans Soliga Garderob

 

 

 

dryg vecka fylld med fruktansvärt skön feber

som kommer, går och stannar, stiger, sjunker;

covida spöket dödar, men jag lever -

på andra sidan fönstret vårgrönt prunkar

 

 

får tid dra vinterplagg ur garderoben

beredd att stuva in allt light, bright, shirts, shorts

men juni-drivor dväljs där bakom redan

som aldrig nådde källarn proppad hösthårt

 

 

snart halvår efter ligger jag, en trött björn

vars vårstädning må börja då sylt lock fått;

raskt ungar tagit över gårdens skogshörn

likt myror samlar virke, bygger folkslott

 

 

blev väckt av äkta åskskur, som om sommar

jag känner ännu dofter, har kvar smaker;

så klar hörs sång, i nästa stund bort domnar

- när upphör värmen, hur vrids fram och bak här??

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-13 19:35



Bookmark and Share


  Nanna X
Kanske behövde björnen gå i feber-ide ett slag? Låter trots allt som en hyfsat behaglig, och välrimmad vila.
2021-05-13
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP