Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ändå

utan ord överallt
i mark och luft

tallmon sänder i förbigående
en stämning barrdoft
på knäckta grenars stig


tungomålstalet i
vindens lek med lövverken
retar trumhinnans mottagare

ögat följer och läser
kaligrafin i ringduvors luftritt

snubblet mot ormbo av rötter
prasslar grässtrånas språk vid fallet bland
alla tuvor

vattnet omsluter svalkande
i första morgondoppet
beger oss vandrande vidare
sida vid sida
tystnaden har vi tillsammans

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-14 10:34



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Skir poesi. Mycket vackert!
2021-05-18

  Minkki VIP
en smaksak, men jag skulle gärna se radbyte direkt efter "språk" eller alternativt "fallet", även om jag kan tänka mig att Du låter rytmen snubbla för att illustrera fallet. För mig blir bilden klar, ändå.
2021-05-18

  Arne Björn Fredriksson
älskar ditt formspråk i stunder då kvällen återstår av dagen och lugnet lagt sig

stannar gärna upp i din prosa
får mig att fundera på livet och nuet

tack :)

2021-05-15

  Kajan VIP
Finns en varsamhet i de här orden som tilltalar och möjliggör en fin upplevelse.
2021-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg