Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man måste inte alltid vara bäst

 

 

livet tycks vara en evig tävling

men om det bryr sig inte en grävling

den lunkar lugnt i skogens ro

ej heller björn i sitt bo

 

människan alltid sig jämför med andra

kanske man dem inte ska klandra

de gör så gott de kan

varje kvinna varje man

 

men denna ständiga kamp

någon vill vara pamp

vara störst och bäst

ingen vill vara sämst

 

till vad nytta detta gör

av att få en favör

blott stundens ära det är

blott en kort chimär

 

i kön där finnes fler

som skriver dikter

alla vill de synas

ej som biffen brynas

 

vem bestämmer takten

när börjar jakten

på den perfekta dikten

är det kanske plikten

 

när allt kommer omkring

så gör det ingenting

om det haltar lite här och där

när man haft så mycket besvär

 

att ihop raderna få

det är ju så ändå

att skriva är det bästa

det kan ju de flesta

 

att du inte alltid är bäst

du kan ändå va` beläst

så sörj ej det du inte vann

poesins källa du fann

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-15 09:41



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Det var bra ordat av en ordkonstnär.
2021-05-17

  ULJO
Så sant
2021-05-17

  överlevaren VIP
Tänkvärda rader, bra!
2021-05-16

  Susen VIP
Kloka ord. Tankeväckande!
2021-05-16

  Kungskobran VIP
Torka på SVTs nöjesredaktion.
Nu vet jag vi gör en tävling.
2021-05-15

    Lena Staaf VIP
Kloka ord! Man ska skriva av glädje. Kan andra få ut något gott och bli berörda av ens text så blir glädjen dubbel.
2021-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP