Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en dikt om att vara förälder till barn med npf-diagnos


Virvelvind




“Jag gör det sen, men inte nu”, du kringgår alla krav

du bor i nuet varje stund och sen blir aldrig av

Idéer fladdrar, tankar far, så full av fantasi

du vill få ro men slukas upp av kreativ mani



Du rör dig som en virvelvind och allting kring dig far

så länge frihet ryms i dig, bor levnadsglädjen kvar

Humöret växlar stund för stund, din gråt bor nära skratt

var motgång blir ett avgrundsdjup, så tung att ta ifatt



Min ängslan släpper sällan tag, den ser dig kämpa hårt

mot alla måsten, alla krav och allting som är svårt

En vild idé ska ske just nu, att vänta är en strid

du döljer all din ansträngning allt bättre över tid



Så många stunder stretar du i motvind och i storm

men formas av din egen kraft och inte av en norm

Din tankegång den bländar mig med nya perspektiv

med originella tankesätt berikar du mitt liv



Jag önskar allt jag orkat ge ska räcka livet ut

att all min kärlek, allt vårt slit, ger utdelning till slut

att lyckans stjärna hjälper dig att leda stegen rätt

och låter andra se hos dig allt det jag redan sett



©JessicaMarieOlsson ur diktsamlingen "Ord för varje stund", Viberg Förlag 2020



 

 



 



 




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-14 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP