Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motsatser

 

 

i poesins värld är kärlek skir och spröd

i verkligheten kan den bli din död

i poesins värld är kärlek het och glödande

i verkligheten kan den bli förödande

 

i poesins värld skiner alltid sol

i verkligheten är ljuset svart som kol

i poesins värld skiner månen gul

i verkligheten är den rätt så ful

 

i poesins värld blir det trista glatt

i verkligheten hörs inga skratt

i poesins värld är du ingen

i verkligheten räknas tingen

 

i poesins värld räknas vänner

i verkligheten ingen du känner

i poesins värld det väljes

i verkligheten du dväljes

 

i poesins värld du drömmer

i verkligheten andra dömer

i poesins värld du skapar stoff

i verkligheten blir du till stoft

 

i poesins värld kan allt vända

i verkligheten kan allt hända

i poesins värld är allt möjligt

i verkligheten  blir det löjligt

 

ibland så mötas de två

kan bli fajt, kan bli så

att de kompromissar

att ingen dissar

den andres fel o brist

det vore ju för trist

kontrasters nord och syd

två sorters attityd

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 271 gånger
Publicerad 2021-05-17 10:07



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Svart var den vit, bak var den fram och tvärtemot i bägge ändar. Jodå!
2021-05-24

  Susen VIP
Poesins värde lyser i denna satir. Klösigt :)
2021-05-18

  AiA Maria den fria
Briljant!

Tack!
2021-05-18

    Lena Staaf VIP
Ja, poesin tänjer gränserna och kan skapa nya världar med hjälp av fantasin.
2021-05-17

  Kungskobran VIP
All poesi är bra
tycker ja
2021-05-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra rimmad satir med klös! Visst känns detta igen.
2021-05-17

  överlevaren VIP
Kontraster möts i orden....
2021-05-17

  ULJO
Så fint skrivet. Sanning i din ord.
2021-05-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om skillnader mellan olika världar!
2021-05-17

  Sparvögat VIP
Verklighetens poesi möter drömmars fantasi i toleransens landskap...
Sanningens ord
2021-05-17

  Feliaxel VIP
Så sant
2021-05-17

  angela Täubert fd Jansson VIP
Jä....ar där satt du pricken över i!!! (förlåt den rena svenskan) Så bra illustrerat, precis så är det. Tack för ett fantastiskt poem som även skrivits med rim. Jag är imponerad!
2021-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP